Új erősítőn dolgozik a Technics

A fejlesztés alatt álló modellre már nem kell sokat várni.

Az 1965-ben alapított Technicsnél a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek az erősítőkre, hiszen a cég már 1966-ban színre lépett első ilyen eszközeivel, a 10A és 20A csöves erősítők személyében. A vállalat jelenleg is folyamatosan dolgozik az ilyen típusú termékein, többek között felső kategóriás berendezéseken is.

A Technicstől származó információk értelmében olyan eljárásokat fejlesztett, amelyek a kifejezetten erre optimalizált digitális technológiákkal referencia szintű hangzást szólaltatnak meg a hanglemezekkel. A Technics a legújabb jelfeldolgozó technológiákat építette be az új generációs, referencia osztályú erősítőjébe, amely idén ősszel kerül majd a piacra.

A vállalat hivatalos közleményéből kiderül, hogy az új, integrált erősítő nem csupán a Technics neves digitális erősítőtechnológiáit tartalmazza, mint, amilyen az LAPC vagy a JENO Engine, hanem megtalálható benne az újonnan fejlesztett ADCT (Active Distortion Cancelling Technology) is, amely megszünteti a hangszóró ellen-elektromotoros erejéből és a tápfeszültség eséseiből származó torzításokat. Ráadásul az új fejlesztésű, nagy sebességű és alacsony zajszinttel kapcsoló táp (Advanced Speed Silent Power Supply) is hozzájárul a még kiválóbb hangminőséghez azzal, hogy nagy mértékben növeli az erősítő terhelési stabilitását. A teljesítményerősítő rendkívül gyors, alacsony ellenállású GaN-ből (gallium nitrid) készül, amely ultragyors kapcsolási sebességének köszönhetően hozzájárul a kimagaslóan dinamikus hangzáshoz, amely maximálisan pontos időzítésű.

A phono bemenetnél az erősítő digitális technológiát alkalmaz a pontos EQ görbe eléréséhez, amely új szintre repíti a precizitást – legalábbis a cég állítása szerint. A mellékelt kalibrációs felvétellel, valamint a „Crosstalk Canceller” és “Response Optimiser” funkciókkal mérni, illetve kompenzálni lehet a patron áthallását és átviteli karakterisztikáját a legjobb hanglemezes teljesítmény eléréséhez.

A Technics magyarországi képviselete elárulta, hogy a márka új erősítőjével valamikor ősszel kerülhetünk kapcsolatba, ezért jó eséllyel az idei szeptemberi IFA rendezvényen a nagyközönség előtt is bemutatják majd.

Azóta történt

Hirdetés