szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla Autopilotjának sikerült elkerülni egy vaddisznóval való ütközést hajnali fényben.

A hónap elején egy még teljesen más videó borzolta a kedélyeket a Tesla önvezető módjával kapcsolatban, mert egy autójuk 110 km/h sebességgel hajtva egy tajvani autópályán belerohant egy teherautóba, amelyet már messziről érzékelnie kellett volna.

A balesetet sértetlenül megúszó sofőr szerint a kocsi Autopilot módban volt. A Tesla azonnal hangsúlyozta, hogy a vezetéstámogató rendszer nem helyettesíti az embert, a sofőrnek is figyelnie kell.

Egy friss videón viszont nagyot ment az Autopilot, amikor egy vaddisznóval találkozik a kocsi az éjszaka közepén. A Tesla itt rendkívül hatékonynak bizonyult. A jelenetet Hollandiában vették fel a kocsi kamerájával. A sofőrnek arra volt ideje, hogy megragadja a kormányt és a Tesla segített megoldani a többit, precízen elkerülni az állatot.

Az utóbbi jelenet kapcsán Elon Musk is kommunikált, mint mondja az Autopilot elsődleges feladata egy baleset elkerülése. "Ami az ember számára szinte felfoghatatlanul gyors, a számítógépnek lassú. A 360 fokos szögben látó fényérzékeny szenzorok és a kocsi szonárrendszere és radarjai lényegében szuperképességüek. A hamarosan érkező szoftver pedig még jobb lesz" – mondta Musk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.