szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szülői bejelentés miatt intézkedett a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ.

Közleményt adott ki a Klebelsberg Központ (KK) azután, hogy megírtuk: a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárát, Vezsenyi Lászlót írásbeli figyelmeztetésben részesítette és eltiltotta a csoportjaitól, valamint értelmetlen mukára kényszerítette a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője egy humoros videó miatt.

A KK most azt írta: a testnevelővel „kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést.

A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él.”

Miután az ügy a tudomásukra jutott, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a döntését, mert az eljárásával nem értenek egyet – olvasható a KK közleményében, amelyből kiderül az is, hogy „a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg”.

A KK jelezte, hogy középirányítóként „nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem, ezekkel az iskolaigazgatók, illetve a kinevezés és megszüntetés esetében a tankerületi igazgatók rendelkeznek”.

Csinált egy tréfás videót a testnevelő tanár, a tankerület durván megalázta

Komolyan meghurcolta a tankerület a „vasalódeszkás" tanárt.

Az ügyben hivatalból azonnali vizsgálatot indított az oktatási jogok biztosa. Aáry-Tamás Lajos szerint a testnevelő tanárt emberi méltóságában sértette meg a tankerület vezetője.

Egy pécsi evangélikus lelkész vasalódeszka-oltárt készített Vezsenyi ügyére reagálva. Ócsai Zoltán azt mondta lapunknak, hogy mindenki úgy értelmezi a fotóját, ahogy akarja, de jelezte: tetszett neki a tanár videója, és nem szereti a vaskalapos megoldásokat.

A tanárt támogató online petíció is indult, szombat délután öt óra körül már közel 23 ezren írták alá.