Fel akarta dobni az oktatás, megbüntették

Vasalódeszkás képpel állt ki a makói tornatanár mellett egy pécsi evangélikus lelkész

A tanár készített egy humoros videót a diákjainak a karanténoktatás kezdetekor, hogy motiválja őket, ám a tankerületi vezető ezt nem nézte jó szemmel.

2020.06.13 17:43ma.hu

- Nem mersz vasalódeszkás képet feltenni! - Fogd meg a söröm! - írta egy pécsi evangélikus lelkész, Ócsai Zoltán Facebookon. A kiírás mellett egy vasalódeszkás kép látható, amin a lelkész otthonában egy vasalódeszkát használ oltárként.

Az ügy előzménye, hogy A makói gimnáziumban tanító testnevelés tanár készített egy humoros videót a diákjainak a karanténoktatás kezdetekor, hogy motiválja őket, ám a tankerületi vezető ezt nem nézte jó szemmel. A tanárt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, eltiltotta a csoportjaitól (de nem függesztette fel), és értelmetlen munkára kényszerítette azzal, hogy minden nap bekérte a tananyagot, amit a diákok nem láthattak, hiszen elvették a tanártól a csoportjait. Ezt a pedagógus mélyen sértőnek, megalázónak tartja.

Az oktatási jogok biztosa hivatalból azonnali vizsgálatot indított, mert úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a makói tankerületi igazgató döntése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.