Még egy napig tart a hőség

eső, zivatar, nyár, Budapest, belváros, időjárás
Vágólapra másolva!
Az ország minden megyéjére figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt. A legtöbb helyen hirtelen lezúduló esőre, károkozó szélre és jégesőre lehet számítani. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint már csak egy napig tart a hőség, hétfőtől lehűl a levegő.
Vágólapra másolva!

Vasárnap: Gomolyfelhős, változékony időre számíthatunk. Eleinte csak szórványosan, délután már sok helyen várható zápor, zivatar. Néhol jégeső és felhőszakadás is lehet. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő: Egész nap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és

sokfelé valószínű zápor, zivatar, tartósabb eső is.

Az északnyugati szél időnként megerősödik. 20 és 26°C közötti értékeket mérhetünk - a tartósan csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

Már csak egy napig tart a hőség Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedd: Erősen felhős, párás időre van kilátás. A Dunántúlon esők, keleten záporok, zivatarok fordulnak elő.

19 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az északnyugati légmozgás továbbra is élénk lesz.

Szerda és csütörtök: A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de valamivel már kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. 25 fok körüli nyári meleg ígérkezik.

Zivataros hétbúcsúztató

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország összes megyéjére figyelmeztetést adott ki zivatar és felhőszakadás miatt. Az ország középső és keleti részén ez a figyelmeztetés narancssárga, vagyis másodfokú; míg az északi és nyugati megyékben elsőfokú.

Azt írják, a zivatarokat felhőszakadás kísér(het)i, többnyire 20-40 mm közötti csapadék eshet, de

néhol a 40, 50 mm feletti mennyiség sem kizárt.

Emellett viharos szél is társulhat csapadékgócokhoz, van esély az említett sávban a károkozó, 90 km/h feletti szélrohamokra is. Helyenként nagyméretű (> 2 cm) jégre is lehet számítani.