szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elhunytak krónikus idős betegek voltak. Húszan vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel 4069 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Újabb három idős, krónikus beteg meghalt, ezzel 562 főre emelkedett az elhunytak száma, 2482-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1025 fő. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 szzaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

koronavirus.gov.hu

A kormányzati tájékoztatás szerint a védekezés második szakaszában vagyunk, a járványveszély azonban nem múlt el. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament jövő héten szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról.