Washington polgármestere töröltetné a rasszista NFL-csapatnevet

2020.06.14. 11:27

Nem először került napirendre az NFL-ben szereplő Washington Redskins névmódosításának kérdése – most épp Washington D.C. polgármestere, Muriel Bowser vetette fel, hogy talán ideje lenne megszabadulni a többek, főként az indián kisebbség szerint rasszista Redskins (Rézbőrűek) csapatnévtől.

Az amerikai őslakosok évek óta tiltakoznak a név ellen, ám a csapat tulajdonosa, Daniel Snyder hallani sem akart eddig a változtatásról – és könnyen lehet, hogy Bowser felvetése is süket fülekre talál majd.

Azt hiszem, már rég tennie kellett volna a csapatnak a sokakat sértő elnevezésével. Ez egy nagyszerű csapat fantasztikus múlttal, amit sokan szeretnek, éppen ezért olyan nevet érdemelne, ami kifejezi a csapathoz való kötődést

mondta Bowser egy washingtoni rádióműsorban. A polgármester arról is beszélt, hogy szeretné visszacsábítani a város területén belülre az NFL-csapatot, amely jelenleg a marylandi Landoverben játszik, Washington központjától úgy 20 km-re. Ennek viszont feltétele, hogy a csapat megváltoztassa a nevét.

Ne maradjon le semmiről!