szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mivel COVID-19-fertőzött volt, ezért valószínűleg nem kell kifizetnie.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A 70 éves Michael Flor egykor úgy került be a sajtóba, mint a koronavírus miatt a leghosszabb ideig kórházban lévő beteg: két hónapig ápolták egy Seattle-i egészségügyi intézményben, ebből négy hétig volt lélegeztetőgépen.

Sőt, az orvosok egyszer úgy vélték, hogy annyira közel van a halálhoz, hogy – mivel látogatási tilalom volt - telefonon felhívták a családját, hogy legalább el tudjanak búcsúzni egymástól. Végül azonban mégis örömteli véget ért a történet és a gyógyultan engedték haza Flort.

A végére azonban mégis maradt egy csavar: a The Seattle Times most arról ír, hogy a férfi kézhez kapta az ellátásának számláját:

a 181 oldalas dokumentum végén 1 122 501,04 dolláros végösszeg szerepelt, ami mai árfolyamon több mint 345 millió forintnak felel meg.

A számla tételesen végigveszi az összes költséget:

  • az intenzíven való ápolás napi 9 736 dollár (mintegy 3 millió forint), mivel 42 napig volt az elkülönítő kamrában volt, ez 408 912 dollárba, azaz 126 millió forintba került
  • 29 napig volt lélegeztetőgépen, amiért összesen 82 215 dollárt (25 millió forintot) számláztak
  • a végösszeg negyedét pedig a gyógyszerek árai tették ki.

Bár a biztosítójának és annak a ténynek köszönhetően, hogy koronavírusos volt, valószínűleg nem kell fizetnie, a férfi mégsem elégedett.

"Bűntudatom van, mert túléltem. Állandóan azt kérdezgetem, hogy miért épp én? Mivel érdemeltem meg ezt. A hihetetlen összeg láttán csak a túlélők bűntudata fog nőni”

 – mondta a lapnak.

Az eset jól rávilágít az amerikai egészségügyi rendszer igazságtalanságaira, ami ugyanúgy hozzájárulhatott ahhoz, hogy idáig fajultak az amerikai tüntetések. A helyzettel ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben:

Az égő kanócra öntöttek egy hordó olajat az USA-ban

„Az egyik emberem odajött hozzám, és azt mondta: Elnök úr, megpróbálták elkapni Oroszországgal, de az nem igazán működött. Nem jártak sikerrel. Aztán az alkotmányos felelősségre vonás volt a kacsa. Ez pedig most az új kacsájuk" - mondta Donald Trump amerikai elnök február végén a koronavírusra utalva.

(24.hu)

* * * Már teljesen ingyenes bankszámlák is elérhetőek

Sokan fizetnek éves szinten több tízezer forintot csak azért, mert van saját bankszámlájuk. Azonban léteznek már teljesen ingyenes számlacsomagok is! A Bankmonitor bankszámla kalkulátora – a bankolási szokásai alapján - mindenkinek személyre szabottan megmutatja az elérhető legkedvezőbb ajánlatokat.