szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felmérik, mi a helyzet.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában
Közel 11 ezer német utazik a következő héten a Baleár-szigetekre egy, az idegenforgalmi ágazat fellendülését segítő program részeként - írja a BBC.
Az utasok hétfőn landolnak majd, többségük Mallorcára megy, egy-egy kisebb csoport azonban Ibizára és Menorcára utazik.

Közel 11 ezer német utazik a következő héten a Baleár-szigetekre egy, az idegenforgalmi ágazat fellendülését segítő program részeként - írja a BBC.  Az utasok hétfőn landolnak majd, többségük Mallorcára megy, egy-egy kisebb csoport azonban Ibizára és Menorcára utazik.

A "nyaralókat" nem kisorsolták, az iparágban dolgozó szakemberek kelnek útra, hogy felmérjék a helyzetet a koronavírus-világjárvány után.

A látogatók mentesülnek a tesztelés és a kötelező kéthetes karantén alól, de ki kell tölteniük egy űrlapot, érkezéskor megmérik a testhőmérsékletüket, illetve egyeztetniük kell az elérhetőségeiket a hatóságokkal, hogy szükség esetén nyomon követhessék őket.

A turizmus újraindítása létfontosságú az ország gazdaságának szempontjából. Pedro Sánchez miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy Spanyolország június 21-től korlátozások nélkül fogadja az Európai Unió tagállamaiból érkezőket.

A kormányfő elmondta, hogy jövő vasárnap jár le a járvány miatt elrendelt szükségállapot, és ezzel összhangban a határokon feloldják a három hónapja bevezetett szigorításokat, a kötelező kéthetes karantént a beutazókkal szemben, illetve, hogy csak a spanyol állampolgárok, az itt élő külföldiek, a diplomaták, a személy- és áruszállítók és a határokon naponta ingázó munkavállalók léphetnek be az országba.