Pioli szerint nüanszok döntöttek a kupában

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője csalódottan nyilatkozott a Juventus elleni kiesés után és úgy érzi, hogy a kiállítással és az összehozott tizenegyessel meggondolatlan, buta hibát követtek el, ami végül nagyon sokba került a továbbjutás szempontjából.

Mint ismert, a piros-feketék pénteken 0-0-t játszottak a Juventusszal az Olasz kupa elődöntőjében, így összesítésben 1-1-es döntetlennel, idegenben szerzett góllal jutott a torinói alakulat a fináléba, ahol Gennaro Gattuso Napolija lesz az ellenfél.

“Nagyon sajnáljuk, mert szerettünk volna bejutni a döntőbe és megnyerni a kupát annak érdekében, hogy kvalifikáljuk magunkat a nemzetközi porondra. Emberhátrányban nagyon nehéz mérkőzés volt. Egy hosszú szünet után egy ilyen ellenféllel szemben nem tudtunk volna a döntetlennél jobb eredményt elérni. Nagy akarattal és hittel játszottunk, de szükség lett volna a végső találatra, amit nem sikerült megszereznünk.” – mondta Pioli a meccs után.

“Csalódás, hogy ezt kell mondanom, de a San Siróban megítélt tizenegyes döntő fontosságúnak bizonyult a továbbjutás szempontjából. Éreztük a nyomást, amelyet a Juventus gyakorolt ránk a passzjátékával és a labdabirtoklásával. Túl sokat szenvedtünk és a létszámbeli különbség miatt alárendelt szerepet töltöttünk be. A tizenegyessel és a piros lappal buta hibát követtünk el. Ugyan volt 2-3 lehetőségünk a gólszerzésre, de nem sikerült.”

“Mindkét párharc döntetlent hozott és apró különbségek döntöttek. Nem játszottunk gyengébben, mint a Juventus. Az első meccsen bekapott gól arra késztetett minket, hogy idegenben muszáj betalálnunk, ám nem tudtuk bevenni az ellenfél kapuját. Jól védekeztünk, bár ez könnyebb volt és a középhátvédjeink kiváló mérkőzést játszottak.”

“Sajnáljuk, hogy nem jutottunk be a döntőbe. Még 12 mérkőzésünk van hátra a bajnokságban és készen kell állnunk.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS