szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Covid-részleggel rendelkező Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő munkatársai számára ajánlott fel ingyenjegyeket a Városmajori Szabadtér Színház.

Az országos eljárásrendnek megfelelően az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő azon fővárosi kórházak egyike volt, amelyek teljes körű covid-ellátásra kötelezetten látták el feladataikat. A járvány csúcsidőszakában három izolációs osztály is működött az intézményben, ahol esetenként, egyidejűleg mintegy száz fertőzött elhelyezését is meg kellett oldani. A Kútvölgyiben kialakított karantén részlegen pedig hatvan embert tartottak megfigyelés alatt. Összességében 174 igazoltan koronavírusos beteg feküdt a kórházban, míg karanténban 186-an voltak.

"A bámulatos és elismerésre méltó helytállást követően mindenkinek szüksége van egy lélegzetnyi, önfeledt szórakozásra. A színház vezetője és a dolgozók hisznek abban, hogy a feszültségek feloldásához, az emberek megnyugvásához a művészeten és a kultúrán keresztül vezet az út.
Bár az elmúlt hónapok a Városmajori Szabadtér Színházat is soha nem látott kihívások elé állították, a színházban dolgozók hálával gondolnak azokra, akik akár a saját egészségüket is veszélyeztetve gondoskodtak rólunk és szeretteinkről ebben a nehéz időszakban. Ezért elismerésük jeléül az intézmény 36 darab, párosjegyre váltható szabad felhasználású vouchert ajánl fel a színház "szomszédságában" található Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő szakembereinek és az egészségügyi ellátásban dolgozó munkatársainak, melyet idén július 12. és szeptember 19. között, a nyári évad bármely előadására felhasználhatnak" – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a kulturális intézmény.

A Városmajori Szabadtér Színház július 12-én nyitja meg kapuit a nézők előtt. Az előadásokról, koncertekről bővebben a színház honlapján, a www.szabadter.hu weboldalon található információ.