szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július 30-án érkezik a mozikba a Pesti balhé című vígjáték, melyhez most érkezett egy werkfilm. Menő autókat, extravagáns ruhákat, drága órákat és sok-sok akciót ígérnek az alkotók.

Szabó Simon úgy néz ki, mint egy 21. századi indián egy durva afterparti után, Petrik Andreának pedig kék a haja. Lóth Balázs Pesti balhé című filmjében azonban találunk egyéb furcsaságokat is: például mindenféle állatokat, többségében olyanokat, amelyek egyébként nem igazán idomíthatók. Forgattak többek közt kígyókkal és békákkal is. Utóbbiak közül meggyűlt a készítők baja a kecskebékákkal, azok ugyanis lámpalázasnak bizonyultak, és folyton elugráltak a kamera elől a mocsár felé, jelentősen megnehezítve a munkát és megnyújtva a jeleneteik rögzítésére szánt időt. 

A július végén jelentkező magyar akció-vígjátékot az alkotók hazai blockbusternek szánják, rendkívül sok, eseménydús jelenettel. Ennek megfelelően több mint 30 helyen forgattak: dolgoztak a Skála Metró tetején, a Király fürdőben, a Párisi Divatházban, a Filozófusok kertjében, pesti és budai villákban, fővárosi hotelekben, Tatán a gyerektáborban és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is, olykor a víz alatt. A film egyik leglátványosabb jelenete során egy 25 méteres folyosót kellett elárasztani vízzel.

A színészeknek, kaszkadőröknek kijutott a kihívásokból. A Madách-téren dublőrrel vettek fel egy gázolási jelenetet, Szabó Simon pedig önként vállalata a rizikósabb feladatokat is a kamerák előtt – írják a film közleményében. Ha a helyzet azt kívánta, Szabó simán lezuhant két méter magasból, bunyózott és egyszer még a ruhája is lángra kapott.

A filmről korábban már megírtuk, hogy főhősei Marcell (Mészáros Béla), a világhírű, ám boldogtalan építész, Alexa (Petrik Andrea), az örök tinilány, Guszti (Elek Ferenc), a túl óvatos állatorvos, Jet (Szabó Simon), az utánozhatatlan életművész és Adrián (Inotay Ákos), a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje. Ők azok, akik gyerekkori barátjuk, a csapnivaló festőművésznek sem utolsó Vinsz (Jászberényi Gábor) egyik felbecsülhetetlen értéket nem képviselő festményét szeretnék a piktor apja (Hegedűs D. Géza) által szervezett aukció kiállított műtárgyi közé becsenni. Az akcióhoz profi bűnöző (Reviczky Gábor) ad segítséget, de még így is káosz, bonyodalom, kavarodás és sok kaland vár a bandára.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: