Csehországban továbbra is kötelező a szájmaszkok köztéri használata

koronavírus csehország
A Cseh Nemzeti Balett védőmaszkot viselő táncosai egy jótékonysági előadásra készülnek a prágai Nemzeti Színházban 2020. április 12-én. A koronavírus-járvány miatt a színházak zárva vannak, így az előadást élőben közvetíti majd a cseh közszolgálati televízió.
Vágólapra másolva!
A szájmaszk kötelező köztéri használatának eltörlése nincs még napirenden - közölte Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerdán a közszolgálati rádióban.
Vágólapra másolva!

- szögezte le a cseh egészségügyi miniszter, aki szerint az arcmaszkok kötelező használatának enyhítése a járvány további alakulásának függvénye.

Adam Vojtech, cseh egészségügyi miniszter. Forrás: MTI/AP/CTK/Roman Vondrous

Csehországban szerda reggel 6151-re emelkedett az új koronavírus által fertőzöttek száma, ami 92-vel több, mint kedden.

A növekmény azonban már harmadik napja száz alatt van, a korábbi napok átlagának a felét sem éri el.
Jan Hamácek belügyminiszter szerint ez a kedvező statisztika azonban a közeli napokban, amikor megmutatkozik a szabályok lazább húsvéti kezelése a lakosság részéről, újra romolhat.

A Cseh Nemzeti Balett védőmaszkot viselő táncosai egy jótékonysági előadásra készülnek a prágai Nemzeti Színházban 2020. április 12-én. A koronavírus-járvány miatt a színházak zárva vannak, így az előadást élőben közvetíti majd a cseh közszolgálati televízió. Forrás: MTI/AP/Petr David Josek

- válaszolta Hamácek a közszolgálati hírtelevízió kérdésére.

Csehországban az első fertőzést március elsején mutatták ki. Eddig 137 409 tesztet végeztek el, a szerdai tesztek száma meghaladja a hatezret.

A Covid-19 betegség áldozatainak száma szerda reggel 163 volt, 16-al több mint kedden.

A kigyógyultak száma szerdán 149-cel 676-ra emelkedett.