szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közleményében azzal indokolta a döntését, hogy jóvátehetetlenül sérült az egyetemi autonómia.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint Ascher Tamás is szerződést bont az intézménnyel.

Hétfő délután az egyetemi autonómia jóvátehetetlen sérülése miatt oktatói szerződésemet felmondtam. Rendező osztályom most lesz másodéves, az osztályfőnöki teendőket tanártársam, Forgács Péter veszi át, de valamilyen alternatív formában igyekszem továbbra is tanítani a diákokat. Ugyanerre kértem Székely Gábort is

– írta Ascher.

Korábban Zsámbéki Gábor és Székely Gábor is felmondott, augusztus 28-án pedig Enyedi Ildikó is csatlakozott a felmondókhoz. Fullajtár Andrea egy korábbi interjúban azt mondta, csak azért tanít tovább az egyetemen, hogy a diákok ne maradjanak egyik napról a másikra tanár nélkül.

Az SZFE szeptembertől alapítványi formában működik tovább. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett, akinek kinevezése ellen az egyetem több munkatársa és a diákság is tiltakozott.

 

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: