szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A változás arra utalhat, hogy a 2016-ban megszűnt ingyenes napilap újraindulásával megszűnhet a versenytársául létrehozott bulvárújság.

Aki a Lokál Facebook-oldalára látogat, az újrainduló Metropol fejlécét találja, miközben a bejegyzések még a Lokal.hu-ról származnak. Mindez arra utalhat, hogy a 2016-ban éppen a Metropol versenytársaként elindított ingyenes bulvárlap kiadását befejezi a Mediaworks.

A Media1 úgy tudja, hogy a Metropol – amelynek újraindulását júliusban jelentette be a kormánypárti médiumokat tömörítő kiadóvállalat –, már jövő hétfőn megjelenik, és weboldala, a Metropol.hu is elérhetővé válik. Az url jelenleg egy még jelszóval védett szájtra vezet.

Ahogy korábban megírtuk, az új Metropol főszerkesztője az a Simon László lesz, aki 18 éven át dolgozott a korábbi lapnál szerkesztőként és vezető szerkesztőként, indulása óta pedig a Ripost aktuális rovatát irányította.

A Metropol 2016. június 14-én volt olvasható utoljára, nyolc nappal az után, hogy megjelent a Lokál. A Metropol Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak az érdekeltségébe tartozott, aki a 2015. februári emlékezetes G-nap után még azt ígérte a szerkesztőségnek, hogy a 2018-as választásokig ki fognak tartani.