“Mindig hittem ebben a csapatban” – Pioli

A Milan az Európa Ligában való továbbjutást követően az olasz bajnokságban a Sampdoria otthonába látogat. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a mérkőzést megelőzően.

“Nehéz mérkőzés lesz. A Sampdoria egy képzett csapat, tele minőségi játékosokkal. Nagyon egységesnek és precíznek kell lennünk a meccsen. Nagyon tisztelem Ranierit, aki egyszer az edzőm volt. Fontos személy volt és szakmailag nagy szerepet töltött be a fejlődésemben. Szurkoltam neki, amikor a Leicesternél dolgozott, kiváló karriert futott be. Candrevát is jól ismerem, mindenképpen figyelnünk kell rá. A legjobbunkat kell nyújtani.” – mondta Pioli a meccs előtt.

“A Milan az új Leicester? Nem lehetetlen, hogy a Leicester története megismétlődjön, de rendkívül nehéz azt a teljesítményt elérni. Még mindig csak az elején járunk a bajnoki szezonnak és mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk. Jelenleg arra összpontosítunk, hogy jól teljesítsünk Genovában. Célunk, hogy mindent beleadjunk a győzelem érdekében.”

“Különböző célokat érhetünk el, de elsősorban arra törekszünk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, jól teljesítsünk és jó stílusú futballt játsszunk. Mindig hittem ebben a csapatban és ezekben a játékosokban. Nem nyertünk még semmit, de ambiciózusok és motiváltak vagyunk. Az edzés tökéletes volt, fizikailag és mentálisan is jól teljesítünk. A Celtic ellen néhány dolgot elrontottunk és meg is fizettünk értük. Megkaptuk a leckét, de sikerült reagálnunk és megmutattuk nagyszerű karakterünket. Ezek a szempontok mind apró építőelemek, amelyek együtt építik fel azt a bizonyos mentalitást, ami erőssé tesz.”

“Játékosok? Rebicnek kellemetlen sérülése volt, de most már jól teljesít. Még ha nem is szerez gólt, akkor is sokat segít a csapatnak. Mindig őszinte voltam Ibrahimoviccsal. A nyár folyamán azt mondtam neki, hogy nem lenne helyes abbahagynia a játékot. A klubbal mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy meggyőzzük őt a folytatásról, hiszen bebizonyította, hogy még mindig jól játszik és képes a különbséget jelenteni. A klub jó döntést hozott Hauge leigazolásával. Szerencsénk volt vele, mert közelről is láthattuk őt játszani az Európa Ligában. Még mindig sokat fejlődhet, de egy nagyon intelligens játékos és hasznos része a csapatnak. Az ő pozíciójában remekül megvagyunk és számos minőségi megoldásunk van. Calhanoglu és Brahim Díaz két különböző jellemvonásokkal rendelkező támadó-középpályás. Kjaernek izomproblémái vannak, amelyet majd egy hét múlva újra értékelni kell. Nyugodt, de egyben csalódott is, mert egy igazi szikla a csapatban. Ebből az időszakból a lehető legtöbbet kell kihoznia, pihenjen és gyógyuljon. Ibrahimovic és Leao sem lesz bevethető a Sampdoria ellen. Musacchio közel a visszatéréshez egy hosszú sérülés után. Theo Hernández egyre figyelmesebb és koncentráltabb, remek képességekkel van megáldva és nagyon magas szinten teljesít, de még mindig fejlődhet.” 

“Szeretném megköszönni a milanellói személyzet összes tagjának, hogy a tegnapi erős havazás után is tudtunk edzeni. A klub mindent a rendelkezésünkre bocsát annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudjunk dolgozni.”