Novák Katalin: A határainkon kívül született magyar gyerekek után is jár támogatás

baba
Vágólapra másolva!
„Számunkra minden megszületett magyar gyermek kincs, ezért minden olyan gyermek után, akik akár a határainkon kívül születnek, itt Magyarország környékén, a Kárpát-medencében vagy akár a diaszpórában, a nemzeti összetartozás évében is, tehát idén is támogatást adunk – jelentette be közösségi oldalán a család-és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin hangsúlyozta: kétféle támogatást igényelhetnek azok, akik magyar gyermeket vállalnak. Az egyik az anyasági támogatás, ami 64.125 forint, másik a Babakötvény. Utóbbi azt jelenti, hogy egy megtakarítási számlán az állam egy körülbelül 40 ezer forintos összeget helyez el, amit aztán a szülők kipótolhatnak. Az összegyűjtött összeget pedig a gyermek, amikor betölti a 18. életévét megkaphatja.

A gyermek így mindig emlékezhet arra, hogy ő is egy magyar ember, és a magyar államtól és a szüleitől kapott egy olyan támogatást, amelynek köszönhetően, aztán nekiindulhat a nagybetűs életnek

–jegyezte meg Novák Katalin.

Mint minden évben tehát, a kormány most is elismeri a Magyarországon kívül született magyar gyermekeket is, így van ez a nemzeti összetartozás évében is.